In memoriam

Deze pagina is opgedragen aan onze lieve honden die ons helaas ontvallen zijn. 
Wij zijn transparant met betrekking tot de overlijdensdatum maar ook over de reden van overlijden. 
Helaas is het ras niet het gezondste ras en wij vinden het daarom belangrijk dat er openheid van zaken gegeven wordt. 

Duke

27-08-1996 – 24-01-2004
COD: DCM (cardiomyopathie)

“In loving memory”

Duke was onze eerste Dobermann en het was zijn karakter en levenslust wat ons de liefde voor dit prachtige ras heeft gegeven.

Duke heeft volop van het leven genoten, altijd in voor een spelletje of onze urenlange wandelingen door het bos. Ook ging hij graag mee als ik met ons paard Marjolein op pad ging.

We zullen hem nooit vergeten, hij was een echte vriend voor iedereen die hem kende! Rust zacht lieve Duke!

 

Floyd v. Adel Stolz

01-12-2003 – 21-07-2012
COD: nekblessure door trauma

Once in a lifetime!
Met 8 weken kwam Floyd bij ons, vanaf de eerste dag was hij meteen thuis. Het was een ontzettende lieve hond maar ook een lolbroek. Iedereen wond hij om zijn vinger door zijn clowneske houding. Maar je moest je niet in hem vergissen want kwam je aan ons dan kwam je aan hem. Later was hij echt de Alfa, hij hoefde alleen maar te kijken en iedereen wist meteen weer hoe het zat.
Door een dwaze actie, waarbij hij zichzelf goed pijn had gedaan bleek na een poosje dat hij een nekblessure had opgelopen. Tegen alle verwachtingen in heeft hij nog ruim twee jaar volop genoten van het leven, samen met Ivana en Anouk.  
Een week voordat we de moeilijke beslissing hebben genomen merkte we dat hij zich terugtrok en niet meer met volle overgave in het leven stond. Het lopen werd minder en hij had moeite om overeind te komen. 
Rust zacht lieve Floyd!

 

Hertogin Ivana v. Olympiastaete

06-04-2006 – 23-12-2019
COD: ouderdom

Ons meisje!
Op de eerste plaats ons “Vaantje” met haar lieve karakter, maar tevens ook de moeder van het A -nestje.  Een heerlijke dame, die optimaal van het leven heeft genoten. Als pup bij ons gekomen en dikke maatjes met Floyd, later met Lemmy en Anouk.
Overal mee naartoe geweest, wandelingen, trainen maar ook naar shows.
Dertien jaar en acht maanden, toen vond je het genoeg. Je was inmiddels doof, had last van artrose en de laatste dagen vond je de wandelingetjes ook niet echt leuk meer. Het was een verschrikkelijke beslissing om je te laten gaan maar in ons hart weten we dat het de juiste was.
Rust zacht lieve Vaantje!

 

Grande Noblesse Amazing Argo (Lemmy)

20-03-2010 – 02-09-2019
COD: prostaatkanker en tumor bij de ruggenwervel 

Lemmy!
Met twee jaar kwam je terug bij ons omdat je eigenaar niet meer voor je kon zorgen. Heel blij waren we dat je weer 24/7 in ons leven terug was. 
Onstuimig en vol met vreugde heb je je direct aangepast en met een week was het of je nooit was weggeweest. Samen met je zus en moeder ben je overal geweest. Altijd vrolijk en een knuffelkont!
Zelfs de avond voor de kanker zich openbaarde heb je nog heerlijk gespeeld op de wei. Onvoorstelbaar om jou binnen 24 uur te moeten laten gaan!
Rust zacht lieve vent!

Grande Noblesse Anouk Anika (Poekie)

20-03-2010 – 14-07-2022
COD: Tumoren aan de milt en in de buik

Poekie
Geboren als eerste op onze bank. In alles haantje de voorste, een enorme persoonlijkheid maar desalniettemin een enorme lieverd. In eerste instantie samen met Floyd en Ivaan van het leven genoten, later kwam daar broer lief bij. Overal zijn we geweest en zelfs op veteranenleeftijd deed je qua karakter en temperament niet onder voor het jonge spul. Met de komst van Floor, na een poosje alleen te zijn geweest, was je de hele duidelijke maar faire opvoedster, iets wat ik zo graag had gezien met je eigen puppies. Net als je broer heb je niets laten merken.. tot het op de late avond van 14 juli opeens niet meer ging en we met spoed naar de dierenarts zijn gegaan. Het mocht niet meer baten, binnen een paar uur hebben we je moeten laten gaan. 
Rust zacht mijn lieve meissie!

Grande Noblesse Amie Ziva

20-03-2010 – 19-03-2015
COD: DCM

Ziva was het nestzusje van onze Lemmy en Anouk en was de beste vriendin en schaduw van haar eigenaar Monique. Vanaf aanvang wist ik dat ze voor elkaar gemaakt waren. Ziva was een zachtaardige lieve hond maar stond ook haar mannetje net als haar moeder. Een echte Dobermann.

Van de ene op de andere dag begon ze te hoesten en is er een specialist bezocht. De diagnose die iedere Dobermann-eigenaar vreest kwam als een donderslag bij heldere hemel. Helaas was het hart van Ziva al zo slecht dat medicatie niet meer hielp.
Monique heeft haar met veel verdriet moeten laten gaan.
Rust zacht lieve Ziva!

 

Grande Noblesse Absolut Ace

20-03-2010 – 06-12-2017
COD: milt tumor 

Ace was ook een nestbroer van Lemmy en Anouk en de trots van zijn eigenaren. Ace is samen met hen verhuisd naar Frankrijk en heeft daar een prachtig leven gehad.

Het was een grote schok dat hij de diagnose kanker kreeg die was begonnen bij de milt. Samen met de eigenaar is toen de beslissing genomen om een einde aan zijn lijden te maken.
Rust zacht lieve Ace!

 

Grande Noblesse Always Assad

20-03-2010 – ?
COD: ?

Er is geen contact met de eigenaren van Assad.  Op sociale media is af en toe een foto van hem gepost waardoor we nog iets over hem hebben kunnen vernemen. De laatste foto die zichtbaar was is gepost op 26 februari 2021 wat betekent dat Assad waarschijnlijk net als Anouk 12 jaar heeft mogen worden.

De foto die ik hier post op de in memoriam pagina is er eentje van Assad die we toen hebben ontvangen van zijn eigenaren.