Over ons

In 1994 waren wij op vakantie in Engeland en hebben daar voor het eerst bij vrienden van ons kennis gemaakt met dit geweldige ras.  Van huis uit heb ik altijd honden gehad, Dalmatiërs en Briards. Op het gegeven moment was de Briard qua karakter niet meer helemaal wat we graag willen zien in een hond en hebben mijn ouders toendertijd de  switch gemaakt naar het geweldige ras “Dobermann”. 

Ed en ik woonde in die tijd al samen. Twee jaar na onze eerste kennismaking in Engeland met het ras, en later de twee Dobermann’s van mijn ouders Max en Lady, waren genoeg om toen onze persoonlijke situatie veranderde onze eigen Dobermann in ons huis te verwelkomen.  Met twaalf weken kwam Duke in ons leven. Een vrolijke spontane pup en later bovenal een trouwe beschermende reu waar wij enorm veel vreugde aan beleefd hebben. 
Helaas is onze Duke veel te vroeg overleden aan de gevolgen van Cardiomyopatie.

Na het overlijden van Duke kwam al heel snel Floyd van Adel Stolz in ons leven. Een geweldig spontaan en altijd vrolijk ventje van 8 weken kwam ons leven weer verrijken. Een enorme charmeur en altijd klaar voor actie! Met Floyd was de band speciaal, dit kan je niet omschrijven. 

Helaas is er op zevenjarige leeftijd een nekblessure bij hem geconstateerd. Ondanks de slechte prognose van de specialisten heeft hij samen met de meiden nog heel veel plezier gehad. In juli 2012 kon hij het niet meer lichamelijk aan en zag je ook dat hij zich terugtrok uit de groep. We hebben toen de moeilijke beslissing moeten nemen om hem te laten gaan.